Keresés
Összes megjelenés:
Török Ákos:
(7óra7)
- 08/02/2017

Kilencedikes osztály érkezik a Bethlen Téri Színházba, és tölti meg a kávézó békeidőbeli miliőjét kortalan zsibongással és huszonegyedik századi szelfikkel. Rövid, felvezető magyarázat után fontosember attitűddel jelenik meg a Főnix Táncszínház igazgatója. Elnézést kér, de bármennyire is szívügye a kortárs tánc és a fiatalabb generációk közötti kapcsolat, hirtelen jött elfoglaltsága miatt ma mégis elmarad a kulisszabejárós színházbemutatás, helyette a most készülő táncelőadás próbájába fognak belenézni a középiskolás vendégek. Amiről egyébként még az éppen próbáló táncosok sem tudnak. Persze, mindez játék. Valóban van egy táncszínház a Bethlen téren, de az a Közép-Európa Táncszínház, és valóban vezető beosztásban van az „igazgató”, de nem egy táncszínházat menedzsel, hanem színházi-nevelési programokat vezet a Káva Kulturális Műhelyben. Jelenleg pedig éppen nem vezet, hanem színész-drámatanárként játszik a Horda 2 című színházi-nevelési előadásban.

A cikk teljes terjedelmében elérhető a 7óra7 oldalán.

Nincsen rossz mozdulat
Szűcs Mónika:
(Ellenfény)
- 26/01/2016

“Az újabb közös munka során már az előadás minden része – a színházi jelenetek, a táncos részek és a drámamunka – együtt, egyszerre formálódott, a koreográfus (Kun Attila), a rendező (Sereglei András), az író (Róbert Júlia) és a színházi nevelési konzulens (Takács Gábor) közösen kezdték kigondolni a mozgást, a történetet és a részvétel formáit. Ezúttal fiatalabbak, a 12–14 éves korosztály számára, a kamaszkor elején járó gyerekeknek készült az előadás.”

A teljes cikk elolvasható itt.

A szavak mögött
(HVG)
- 11/11/2014

A sokszor díjazott, méltán elismert koreográfus Kun jegyezte darab,a huszadik században indult, napjainkig kitartó hétköznapi összeférhetetlenségek, a társadalom és az önismeret kérdőjeleinek leképzése, a mozgás plasztikusságán keresztül.

Így törnek a budapesti táncosok
MTI:
(Népszava)
- 24/02/2013

A Közép-Európa Táncszínház és a Derida Dance közös produkciójaként készült elõadás próbái Szófiában és Budapesten zajlanak. Mindkét városban tartanak bemutatót, elõbb az elõadás duett, majd késõbb szóló verziójából. A budapesti premiert követõen a produkció március 3-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, a Táncfarsang keretében látható, március 8-án és 9-én pedig a szófiai Derida Dance Centerben mutatják be – áll a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Táncbemutató a Bethlen Téri Színházban
sisso:
(Revizor)
- 22/05/2011

“Elsõ alkalommal rendezték meg a KET Fesztet a Gödör Klubban, egyfelõl a tavalyi Monotánc Fesztivál folytatásaként, másfelõl annak bizonyítékaként, hogy a független táncszínház még nem halott. ”

 

KET-re feszítés