SAJTÓKÖZLEMÉNY – AZONNALI KÖZZÉTÉTELRE INGYENES 

 

A TaikaBox jelenleg művészeket keres, hogy csatlakozzanak hozzájuk a kilencedik alkalommal megrendezett OULU DANCE HACK rendezvényre, amelyre május végén kerül sor az oului Valve Kulturális Központban. 

Az Oulu Dance Hack egy multidiszciplináris kutatói rezidencia professzionális művészek számára, és a mozgás és a technológia kapcsolatára összpontosít. A TaikaBox igazgatója, Tanja Råman koreográfus így nyilatkozott: „Az Oulu Dance Hack-et biztonságos térként hoztuk létre a kísérletezéshez, ahol táncosok, technológiai szakemberek, zenészek és más művészek érkeznek a világ minden tájáról, hogy megkérdőjelezzék az előítéleteket és közösen izgalmas felfedezéseket tegyenek.” 

John Collingswood videóművész: „Olyan embereket keresünk, akik kényelmesek az együttműködésben, és nem félnek új dolgokat kipróbálni. A korábbi Hacks-ben mindenféle technológiával táncoltunk, beleértve az ipari robotokat, drónokat, mesterséges intelligenciát – még az utcai lámpákat is.” 

A 2026-os oului Európa Kulturális Fővárosára készülve az idei rezidencia egy nagyobb együttműködés része, a Dance Hack koncepciót a következő 18 hónapban Magyarországra és Romániába exportálják. A csapat arra számít, hogy elárasztják a jelentkezéseket, és kiválasztanak öt művészt, akikhez csatlakoznak az oului technológiai szakemberek, valamint a budapesti Central Europe Táncszínház és a bukaresti Developing Art partnerei. 

  

A felhívás február 18-án zárul 

  

További információ és link a jelentkezési laphoz: taikabox.com/hack 

  

Kérdések és interjúkérés: 

Pasi Pirttiaho kommunikációs vezető 

+358 44 0711 002 

pasi@taikabox.com