Barna Krisztián: Or stop

Kisgyerekként még nemigazán nehezedik ránk a tervezés és a megfelelés kényszere, de ahogy telik az idő, egyre jobban a részünkké válik. A társadalmi normák segítenek beilleszkedni és elfogadtatni magunkat, miközben legtöbbször hazudunk magunknak, és hazudunk másoknak, csak ne sérüljenek a kapcsolataink. Sok mindent elfogadunk ezzel az indokkal, mert muszáj – pedig nem vágyunk rá. Ragaszkodunk a terveinkhez és próbáljuk megtervezni a teljes életünket, hiszen ezt tanítják és sulykolják belénk, hogy „ezt kell csinálni”, akkor vagy jó úton.

Alkotó és előadó: Barna Krisztián
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: madla
Külön köszönet: Csernus Júlia, Farkas Kristóf

 

Joó Renáta: skatulya

Biztosan jól látjuk a világot? A környezetünket, az embereket, a tárgyakat, a növényeket vagy akár saját magunkat? Mennyire vagyunk körültekintőek és mennyire figyelünk a részletekre? Mennyire akarunk a dolgok mögé látni, és mikor elégszünk meg azzal, amit elsőre tapasztalunk? Kellően nyitottak és kíváncsiak vagyunk (a másikra)? Amíg a saját kereteinken belül maradunk, el sem kezdjük keresni a válaszokat.

Alkotó és előadó: Joó Renáta
Fény: Fogarasi Zoltán

 

Ungi Krisztián: Awake me up!

Alvás közben olykor arra eszmélünk, hogy izmaink le vannak bénulva, némák vagyunk és csak a szemünkkel tudjuk érzékelni a külvilágot. Tudatunk összezavarodik, hogy ez most ébrenlét vagy tán álom? E bizonytalan, különös állapotban eluralkodik rajtunk a félelemérzet, főleg, amikor azt tapasztaljuk, hogy valaki vagy valami ott áll az ágyunk végében. Ilyenkor legtöbbször azt kívánjuk, hogy azonnal ébredjünk fel, majd rádöbbenünk, hogy nem is aludtunk.

Alkotó és előadó: Ungi Krisztián
Fény: Fogarasi Zoltán

Alkotók


Előadók

  • Barna Krisztián
  • Joó Renáta
  • Ungi Krisztián

Fény

  • Fogarasi Zoltán

Kapcsolódó sajtó bejegyzések


Lőrinc Katalin:
(Tánckritika.hu)
- 02/12/2021

…fontos fesztiválfókusz a legfiatalabb, több esetben még csak leendő művészeknek, alkotóknak nyújtott megmutatkozási lehetőség.

Or stop // skatulya // Awake me up!