Az Artus, a Nemzeti Táncszínház és a Közép-Európa Táncszínház (KET) közös produkciója két előadás-sorozat, a Kérész Művek 42. és a Trezor 1. epizódjának összefonódásából született meg.

A Trezor sorozatba olyan meghatározó magyar koreográfusokat keres meg és kér fel a KET, akiknek több évtizedes alkotói múltjuk van a magyar mozgásművészet területén. A jövőben a Trezor olyan értékmegőrző előadásokat hív életre, amely során a felkért művészek nyomot hagynak a KET életében, így őrizve meg az alkotók művészi esszenciáját.

Az Artus Kérész Művek akciósorozata 2010 februárjában indult útjára. Célja, hogy gondolatokban gazdagformailag merész és játékos eseményekkel, kötetlen hangulatot teremtve élessze fel a „performance art” valódi szellemét. Az alkotó művészek, zenészek egyetlen intenzív nap alatt hoznak létre egy egyszeri, új előadást vele szerves egységben zenét, ami még aznap este bemutatásra kerül. Így minden Kérész Művek előadás premier, mely az adott este folyamán is változik, átrendeződik, vagy épp újraértelmezi önmagát. A sorozat estjei kötetlen, izgalmas lehetőségek a találkozásra. Nincs elválasztó tényező. Nincs színpad, nincs nézőtér. Performer és néző egy közösségként élheti meg az estét. Miközben egy asztalnál beszélgethetnek, folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók gazdagítják az estét.

Vajon a kérész illékonysága bezárható egy trezorba? Megőrizhető az utókor számára egy tiszavirág életű művészeti alkotás? Vajon a pillanatnyi és az örökkévaló egymásnak ellentmond vagy éppenséggel egy és ugyanaz? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a két alkotóközösség Goda Gábor rendező irányításával.

Alkotó előadók: Artus Goda Gábor Társulata és a Közép-Európa Táncszínház tagjai

Zene: Angara Zenekar (zenei vezető: Lukács László), Soharóza (zenei vezető: Halas Dóra)

Rendező: Goda Gábor

JEGYVÁSÁRLÁS: Jegyek kaphatók a nemzetitancszinhaz.jegy.hu oldalon, valamint a MOMkult jegypénztárában.

Fotó: Kovács Bence

Alkotók


Rendezõ

  • Goda Gábor

Angara Zenekar

  • Lukács László

Soharóza

  • Halas Dóra

Alkotó-elõadók

  • Artus – Goda Gábor Társulata és a Közép-Európa Táncszínház tagjai