Cinegekirályfi

Közép-Európa Táncszínház

Táncszínházi gyerekelőadás
Történet a bátorság és a képzelet erejéről! Mese a jóságról, mely bármily kicsiny lehet, a legnagyobb gonosszal is szembeszáll, és visszahozza kertünkbe az ünnepi fényt!
Főhősünk, Gergő 9 éves, és nagyon szereti a meséket. Mivel a szülei sokat dolgoznak, ezért a nagypapája vigyáz rá, aki minden nap egy új mesével készül unokájának. Egy ködös, őszi napon Gergő szobája a mese nyomán varázslatos kertté változik, ahol JÓ és ROSSZ, a Cinegekirály és a gonosz Hollócsőr vívják harcukat a birodalomért. A csata azonban félbeszakad, így a mese ezen a délutánon nem ér véget, a küzdelem a valóságban és Gergő képzeletében folytatódik. A kisfiú megbetegszik és lázálmában a mesebeli varázskertben találja magát, ahol három próba vár rá. Gergőnek minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a sötét erőkkel. Ha sikerül legyőznie a gonoszokat, a mese boldog véget ér, és a kertbe újra beköszönt az öröm és a fény!
Történetünket Móra Ferenc A cinegekirály című elbeszélése ihlette, ám egy ízig-vérig mai mese kerekedett belőle.
Az előadást elsősorban 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk.

 

Koreográfus: Kun Attila
A mesét írták: Romankovics Edit, Bíró Bence
Dramaturg: Bíró Bence
Színházi nevelési szakértő: Romankovics Edit
Díszlettervező: Boda Gyöngyvér
Jelmeztervező: Béres Móni
Fényterv: Fogarasi Zoltán, Kovács József
Előadók: Dióssi Gábor, Dunai Bettina, Füzesi Csongor, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Kovács Péter, Mádi László, Nagy Csaba Mátyás, Nyeste Adrienn
Tánckarvezető: Fodor Katalin
Produkciós asszisztens: Dohy Anna
Az előadás a Közép-Európa Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös előadása.

 

Kapcsolódó sajtó bejegyzések


Sárosi Emőke:
(Tánckritika.hu)
- 03/01/2018

Táncszínházi gyermekelőadás, ahol sok mese, kis kortárs tánc és örök igazságok épülnek be klasszikus zene mellett az ifjúság lelkébe.

Móra Ferenc A cinegekirály című elbeszélése ihlette a Közé-Európa Táncszínház decemberi, kimondottan gyerekeknek készült bemutatóját, a Cinegekirályfit. A mese 2017. december 28-án debütált a Várkert Bazár színpadán.

Cinegekirályfi