Magda Niedzielska

Koreográfus

Magda Niedzielska a varsói Fryderyk Chopin Zeneművészeti Egyetem koreográfia és táncelmélet szakán, valamint a łódzi AHE táncpedagógia szakán szerzett diplomát. A Jagelló Egyetemen kulturális menedzsment szakon posztgraduális tanulmányokat folytatott. Részt vett az izraeli Kibbutz Contemporary Dance Company nemzetközi programjában, és a madridi Elephant in the Black Box Junior Dance Company táncosa volt. Jelenleg a Krakkói Táncszínház munkatársa.

Koreográfusként a Közép-Európa Táncszínházzal már három alkalommal dolgozott együtt (The Lungs of the Earth, Light Room), és olyan előadásokat hozott létre más koprodukciókban többek között, mint a “Frality”, a “Humanimal”, az “an_na”, a “try no to”. Krakkó város kétszeres ösztöndíjasa, továbbá a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának “Kultúra a világhálón” programjának ösztöndíjasa, emellett kétszer részesült a NIMiT Nemzetközi Tevékenységi Támogatásban.

Rendszeresen tart kortárs táncórákat és workshopokat Lengyelország-szerte, társszerzője a “Reflex of the City” (Krakkó város támogatásának részeként) és a “Touch the Movement” (a Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának támogatásának részeként) című workshop-sorozatoknak.