Keresés
Összes megjelenés:
Kutszegi Csaba:
(Tánckritika.hu)
- 19/11/2019

…ahol valóban szabad az önvizsgálat, az önmegismerés, az olyan „különös társadalomban”, ahol az elvárt, kötelező szerep-megfelelés helyett a szabad polgárok simán és természetesen önmagukat adhatják, ott bizony bármi megtörténhet. Még az is, hogy az emberek az állati ösztönviláguk hevítette vad vágyaikat a művészetfogyasztásban élik ki, miközben a napi gyakorlatban egymással békében, nyugalomban élnek.

Madarak, békák, emberek az áramlatban
Magyar Hírlap:
(Magyar Hírlap)
- 01/11/2016

Divertimento – Klasszikusok Bachtól Bernsteinig címmel tart ősbemutatót a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Közép-Európa Táncszínház november 5-én a Művészetek Palotájában.

Klasszikusok Bachtól Bernsteinig
minap.hu:
(minap.hu)
- 02/02/2015

“Egy kőszínház. Egy tánccsoport. Egy igazgató és egy koreográfus. Körülöttük a hazai színház világa. Profilváltás a színházban. Melyik hordához tartozzunk? Hogyan tartozzunk ugyanabba a hordába, ha mások vagyunk?”

A teljes cikk elolvasható itt.

Miskolcon a Horda2
Krupa Zsófia:
(Fidelio.hu)
- 19/04/2013

A virtuóz hegedûmûvész zenéje már pályája eleje óta kíséri Kun Attilát, élete elsõ koreográfiáját is Lajkó Félix zenéjére készítette el 1999 -ben a Trafóban. Azóta a Ballet Baselnél töltött évek alatt 2009-ben szerepelt Johann Inger Empty House címû elõadásában is, melyhez szintén Lajkó szolgált zenei alapanyagként. Elmondása szerint azonban a svájci elõadás alkalmával – a produkció magas szakmai színvonala mellett – hiányérzete volt: éppen az a pici földszagú fûszer nem volt benne, ami Lajkó Félixet más hegedûmûvészekkel összehasonlíthatatlanná teszi.

Befogni a vadlovakat
(Fidelio)
- 04/03/2013

Az Ifjú Koreográfusok Fóruma elnevezésû új tehetséggondozó- és kutató programban elsõként bemutatkozó fiatal koreográfus elõadása a Mindenütt nõ eseménysorozat keretén belül látható március 9-én a Bethlen Téri Színházban.

 

Jobbágy Bernadett bemutatkozása az IKF-en
Krupa Zsófia:
(fidelio.hu)
- 29/10/2010
Az egyedi, belülrõl építkezõ koreográfiákból és az erõsen improvizatív
mozgássorból fakadóan meglepõ rutinosságnak és profizmusnak lehetünk szemtanúi a KET-ben – hat fiatal táncos szólóiból Io sono címmel összeállított október 29-i táncesten.
Szabadesés közös térben