Galéria az eseményről. Köszönet a képekért Dusa Gábornak.

 
Táncos tárlatvezetéssel fogadták az érdeklődöket a Közép-Európa Táncszínház művészei Benkő Imre Valós látomások c. kiállításán.

A Közép-Európa Táncszínház mindig is nagy hangsúlyt fektetett repertoár előadásai mellett a szabad műhelymunkára, a felfedezésre, amely új lehetőségeket és nézőpontokat teremthet nemcsak a szakmai közegben, hanem a nézők számára is.

A társulat március 9-én, Benkő Imre Valós látomások című fotókiállításához kapcsolódóan egy performance előadásra tett kísérletet, amelyet a művész alkotásai inspiráltak. A kísérlet arra irányult, hogy a fotók miként képesek testi, fizikai mozgásban való megnyilvánulást leképezni a térben. Hogyan hat mindez a táncművészetre? Hogyan indít útjára egy nyitott asszociációs réteget és ad konkrét vagy új értelmezést a műveknek?

 
előadók: Barna Krisztián, Gyenvár Réka, Horváth Léna, Kindl Gábor, Kisbakonyi Edmond, Mohai Cintia, Sinka Lídia, Dabóczi Dávid
koncepció: Mádi László

 
A Közép-Európa Táncszínház idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a Progresszív, Stílusos, Kortárs mottók nevében. A Műcsarnokban megvalósuló produkció a jubileumi év kihelyezett eseménye volt.
 
 
A tárlatról bővebben: https://mucsarnok.hu/benko