2013-ban új stratégia kidolgozására vállalkoztunk, hogy új alapokra helyezzük a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést, illetve új távlatokat is nyithassunk az efféle munkáknak.  Az útjára indított tehetségprogramunk visszaigazolta kezdeményezésünk szükségességét: eddig tizenöt fiatal koreográfus mutatkozhatott be (Jobbágy Bernadett, Újvári Milán, Pálfi Gabriella, Grecsó Zoltán, Ujszászi Dorottya, Varga Kinga, Gyulai Júlia, Halász Gábor, Szamosi Judit, Kiss Anikó, Simkó Beatrix, Túri Lajos Péter, Samu Kristók, Szarvas Krisztina, Mikó Dávid), közülük többen felkérést kaptak, hogy készítsenek önálló műveket a KET számára. Simkó Beatrix demonstrációját 2017-ben Lábán Rudolf díjra jelölték. A sikeres bemutatkozások tapasztalatai nyomán a Közép-Európa Táncszínház ebben az évben is kiírja a nyílt pályázatot

„IKF 2019.” – Ifjú Koreográfusok Fóruma tehetségprogram néven.

A nyertes lehetőséget kap, hogy az adott kereteken belül alkotó munkát folytathasson: rendelkezésére bocsátjuk a KET társulatát, és próbatermet biztosítunk, ahol egy héten keresztül dolgozhat együtt a táncművészekkel, a művészeti vezető szakmai mentorálása mellett. Rendelkezésére áll továbbá a Bethlen Téri Színház technikája és technikusa is. Mindezek segítségével a hét végén az elkészült munkából nyilvános demonstrációt tartunk, amelyről képes dokumentáció készül, ami a fiatal alkotó későbbi pályázatai során jó referenciaként is szolgálhat.

Az alkotóknak további lehetőséget biztosítunk a demonstráció előkészületeihez azzal, hogy a táncosoknak – igény szerint – tréningeket tarthatnak az egy hetes próbafolyamat előtt, így az előadók megismerkedhetnek a fiatal koreográfus saját mozgásvilágával, és az alkotó is megismerheti a program táncos résztvevőit. A demonstrációnak 2019 őszéig kell megvalósulnia.

A pályázat és csatolandó dokumentumok listája:

  • szinopszis
  • a demonstráció lehetséges időpontjai
  • szereplők létszáma
  • szakmai önéletrajz
  • referencia eddigi munkából (pl. youtube vagy vimeo link)
  • két ismert művész ajánlása


Beadási határidő: 2018. november 30. éjfél.

 A pályázatot erre az email címre kell küldeni: info@cedt.hu

Az eredmény kihirdetését megelőzi a pályamunka és a megvalósítás tervének prezentációja.

További információ:

Feledi János
művészeti vezető
feledi.janos@cedt.hu

 

Fotó: Dusa Gábor