A KET tavaly tavasszal tizenhetedik alkalommal is közzétette IKF-felhívását, azonban nem csak, hogy két nyertest hirdetett ekkor, de új programkezdeményezést is indított IKF+ néven, két-két pályázatot választva ki így a kreációra. Ennek kapcsán pedig el is érkeztünk idei első bemutatónk beharangozásához, előbb viszont tekintsünk egy kicsit vissza..

A már jól ismert IKF demontrációkat először a SŐT7 fesztivál keretein belül, novemberben mutattuk be három lengyel alkotó vendégkoreografálásában: Magda Skowron, illetve Anna Mikuła és Paweł Urbanowicz kettőse öt napon keresztül, online dolgozott együtt a KET táncművészeivel, mely produkciók még egy hétig, szintén online megtekinthetőek. Jelentkezésük bizonyítja, hogy az újító elképzelés határokon átívelő, szükséges kezdeményezés.

A várakozásokat felülmúlva még két további, olyan neves magyar alkotó is jelentkezett a meghirdetett fórumra, akik ugyan már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek a táncszakmában, de eddig nem volt alkalmuk nagyobb társulattal együtt dolgozni. A 2021 januárjában elsőként megrendezésre kerülő IKF+ alkotója Nagy Csilla (Cipolla Collectiva), aki a héten, az ünnepek utáni pihenő után máris elkezdett próbálni a társulattal, majd az év júniusában Góbi Ritát (Góbi Rita dance) várja a társulat a program második felvonásának elkészítésére.