Mi történik, ha egymás számára ismeretlen embereket zárunk be egy térbe?
Hogyan alakulnak ki kapcsolatok?
A kialakult kapcsolatok miként hatnak a jelenlévőkre?
Milyen csoporton belüli dinamikák, ritmusok jönnek létre?
Maga a térben való elhelyezkedés hogyan befolyásolja a történéseket?
Szükség van hangra, mozgásra?
Csapatunk a válaszok keresése közben birkózik meg az őket körülvevő szociális háló akadályaival.

Juhász Péter a Budapest Kortárstánc Főiskola után a salzburgi SEAD intézetbe nyert felvételt, majd dolgozott a Les Ballets C de la B-ben, a Charleroi Danses-szal, Eléonore Valère-Lachkyval. Immár több éve Franciaországban, Emanuel Gat társulatával dolgozik.

Alkotók


Előadók

  • Dabóczi Dávid
  • Horváth Adrienn
  • Nyeste Adrienn
  • Szilvási Anna
  • Takács László
  • Tóth Laura

Zeneszerkesztő

  • Mádi László

Fény

  • Fogarasi Zoltán

Koreográfus

  • Juhász Péter

Juhász Péter: Sinni – trailer

Kapcsolódó sajtó bejegyzések


Artner Sisso:
(Magyar Narancs)
- 30/11/2019

Dupla bemutatót tartott a Közép-Európa Táncszínház (KET) a CAFe Budapest keretében. Mészáros Máté Ketten és Juhász Péter Sinni című koreográfiáját szerkesztették egy estébe, hogy bemutassák, mire képesek a KET táncosai a vendégkoreográfusok vezényletével.

Sinni
Maul Ágnes:
(Színház.net)
- 14/11/2019

Az előadás motorjai ezek az apró szellemes rezdülések, ötletes kapcsolódások és gyermeki rácsodálkozást kiváltó képek. Ki gondolta volna, hogy ha a hat táncos tizenkét talpa egymáshoz tapadva szinkronban mozdul és hullámzik, az pont olyan, mintha egy fantázialény csontváza lenne! (Ketten) // Míg Mészáros előadásában az egyén, sőt sokszor az emberi vonások is eltűntek, a táncosok gyakran a nézőknek háttal, egymás takarásában vagy fekve, csak bizonyos testrészeiket furcsa perspektívákból láttatva szerepeltek, itt szó szerint reflektorfénybe kerül az ember – az egyén és az egyéniséget kifejezni hivatott tánc. (Sinni)

Sinni
Fuchs Lívia:
(Élet és Irodalom)
- 08/11/2019

“…a Kettenben, hagyományosan táncnak tekinthető mozgás alig akad, viszont az előadók sokféle, de hangsúlyozottan egyszerű mozdulatlehetőségeket és ezek változatos továbbgondolását járják körül.” // A Sinniben “(a)z eleinte tétován álldogáló, szövegelő, dalolászó, majd a térben szétspriccelő, nagyon is eltérő figurák mindegyikének jut néhány percnyi táncos „hírnév” ebben a lazán összefűzött szólósorozatban, így mindannyian megmutathatják, mire is képes egy kis társulat, ha belevetheti magát az alkotómunkába.” 

Sinni
Török Ákos:
(Tánckritika.hu)
- 26/10/2019

Mit kezdünk egymással, ha ismeretlenként egy térbe kerülünk, milyen szabályozók irányítanak, és milyeneket hozunk mi magunk létre?

Sinni