Dusa Gábor / Gábor Dusa

„A Peregrinusok alapötlete nem történelmietlen, sőt mélyen a múltunkba és nem kevéssé a jelenünkbe markol. A peregrinus olyan vándort, jöttment, gyökértelen kóborlót (is) jelent, aki a távolban szerzett tudását hazahozza hazájába.” (Kutszegi Csaba: Nem csak jónak kell lenni, hanem jónak is kell látszani – Tánckritika.hu)
„A Peregrinus című alkotás emlékképek felvillanása, melyekkel együtt utazhatunk, álmodozhatunk, kalandozhatunk, vagy egyetértés, saját életünkkel való párhuzam fellelésének hiányában értetlenül nézhetjük őket, sőt kedvünkre ellenszegülhetünk nekik. A közösen eltáncolt részek mozgásvilága egyetlen, felemelő áramlatot követ, szakadatlansága és a magával ragadó elemi muzsika többé már nem egy egyéni történet, annál sokkal többről szól. Egy együttesről, őszinte viszonyokról, halrajként való összetartásról és az újdonságok, az eddig lehetetlennek titulált képtelenségek irányába való megnyílásról.” (Petrova Miroljuba: Úton a képtelenségek meghódítása felé – ketblog)

Előadják: Horváth Adrienn; Hargitai Mariann; Jakab Zsanett; Mádi László; Kovács Péter; Dunai Bettina; Nagy Csaba Mátyás, Füzesi Csongor
Fény: Fogarasi Zoltán
Jelmez, díszlet: Kiss Julcsi
Asszisztens: Fodor Katalin
Koreográfus: Kun Attila