2017. december 28-án mutatjuk be Cinegekirályfi című előadásunkat a Nemzeti Táncszínház szervezésében a Várkert Bazárban.

 

Történet a bátorság és a képzelet erejéről!Mese a jóságról, mely bármily kicsiny lehet, a legnagyobb gonosszal is szembeszáll, és visszahozza kertünkbe az ünnepi fényt!
Főhősünk, Gergő 9 éves, és nagyon szereti a meséket. Mivel a szülei sokat dolgoznak, ezért a nagypapája vigyáz rá, aki minden nap egy új mesével készül unokájának. Egy ködös, őszi napon Gergő szobája a mese nyomán varázslatos kertté változik, ahol JÓ és ROSSZ, a Cinegekirály és a gonosz Hollócsőr vívják harcukat a birodalomért. A csata azonban félbeszakad, így a mese ezen a délutánon nem ér véget, a küzdelem a valóságban és Gergő képzeletében folytatódik. A kisfiú megbetegszik és lázálmában a mesebeli varázskertben találja magát, ahol három próba vár rá. Gergőnek minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a sötét erőkkel. Ha sikerül legyőznie a gonoszokat, a mese boldog véget ér, és a kertbe újra beköszönt az öröm és a fény!
Történetünket Móra Ferenc A cinegekirály című elbeszélése ihlette, ám egy ízig-vérig mai mese kerekedett belőle.
Az előadást elsősorban 6-10 éves gyerekeknek ajánljuk.

 

Jegyinformáció: http://www.nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/esemeny/519/526