BEHIND THE CURTAIN

Beyond Front@: Bridging Periphery

15TH – 19TH April 2024; Ljubljana, Slovenia

OPEN CALL by BUNKER

👉 BEHIND THE CURTAIN egy programsorozat, melynek fő célja a kulturális menedzserek és táncmenedzser szakértők nemzetközi hálózatának és know-how-jának fejlesztése. A program 3 három fő tevékenységből áll: 1. OFFLINE WORKSHOP  2024 áprilisában, Ljubljanában, Szlovéniában, 2. 10 ONLINE MASTERCLASSES  2024 ÁPRILIS – 2024 SZEPTEMBER és 3. A JOBSHADOWING az offline workshop 2 kiválasztott résztvevője számára.

1. AZ OFFLINE WORKSHOP a Bunker ljubljanai központjában kerül megrendezésre, és lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy megismerkedjenek a kultúra menedzsment elméletének és gyakorlatának alapjaival. A workshop megteremti azt a közös tudásbázist, valamint azokat a személyes kapcsolatokat, amelyek hozzájárulnak egy fenntartható hálózat kialakításához a résztvevők és a szakértők között.


2. ONLINE MASTERCLASSES 2024 ÁPRILIS – 2024 SZEPTEMBER között 10 online mesterkurzusra kerül sor. Az online mesterkurzusok komplex szakmai és gyakorlati ismeretek elsajátítását teszik lehetővé a kultúra menedzsmenthez, táncelőadások készítéséhez, kommunikációhoz, finanszírozási lehetőségekhez, turnézáshoz, nemzetközi kapcsolatokhoz és irányítási stratégiákhoz.


3. OFFLINE WORKSHOP for JOB SHADOWING, két résztvevőt kiválasztunk a Drugajanje nemzetközi fesztiválon való részvételre és bekapcsolódásra, melynek a Bunker ad otthont, több szlovén városában és a KDT (Krakow Dance Theatre) Lengyelországban. . A 2 résztvevő lehetőséget kap a szakmai workshopok során megszerzett elméleti keretek és know-how gyakorlatba ültetésére, valamint a rendezvény lebonyolításában és lebonyolításában való szakértelemre.
A projekt a Beyond Front@: Bridging Periphery keretein belül valósul meg, amely egy Kreatív Európa projekt (2023-2026), amelyet a Central Europe Dance Theatre – CEDT (Magyarország), Bunker (Szlovénia), Horvát Mozgás- és Táncintézet – hozott létre. A HIPP (Horvátország), a Krakow Dance Theatre (Lengyelország), az M Studio (Románia) és a Vitlycke – Center for Performing Arts (Svédország) a kortárs táncterületek helyi fejlődésének elősegítésére.

Kinek szól a BEHIND THE CURTAIN?

Feltörekvő kulturális menedzserek, táncszakemberek, táncosok, koreográfusok, producerek és promóterek, valamint az előadóművészet területén tevékenykedő magánszemélyek.

Lengyelországból, Magyarországról, Szlovéniából, Horvátországból, Romániából és Svédországból várunk jelentkezőket.

👉Idő és hely

Offline workshop:
2024. április 14. – érkezés Ljubljanába, Szlovéniába

2024. április 15-19. – offline workshop

2024. április 20. – indulás

Helyszín: Bunker, Ljubljana, Szlovénia

Online masterclasses:
2024. április – 2024. szeptember

Job Shadowing:
2024. szeptember; Krakkói Táncszínház, Lengyelország
2024. november; Bunker, Ljubljana, Szlovénia


👉Mit adunk?

A Bunker a következőket kínálja:

szállás 6 éjszakára
vendéglátás a tartózkodás alatt
A Ljubljanába és onnan induló utazás költségeit 150 EUR/fő összegben fedezzük
A ljubljanai offline workshop után 2 kiválasztott résztvevőnek egyenként 2000 eurós ösztöndíjat ajánlanak fel.


👉            1. Offline workshop:

Vezető mentor: Maja Vižin (a nemzetközi Mladi Levi fesztivál ügyvezető producere és a Beton Ltd. Theatre Company)

Előadók: Barbara Rovere (az EU-s támogatások és írásbeli támogatások szakértője), Mojca Jug (a Mladi Levi nemzetközi fesztivál kurátora és az Old Power Station hosszú távú programigazgatója), Tamara Bračič Vidmar (kommunikációs és nemzetközi együttműködési szakértő, társalapító a Balkan Express hálózat tagja), Alma Redžić Selimović (adománygyűjtés, európai együttműködési projektek és kulturális oktatás szakértője), Inga Remeta (a Glej Színház programvezetője), Alja Lobnik (a Maska igazgatója) és mások.

  1. Online masterclasses:

Jelentkezni az info@bunker.si e-mail címen lehet, az alábbi adatokkal:

Az iskolai végzettségre és szakmai tapasztalatra vonatkozó információkat tartalmazó önéletrajz;
Rövid motivációs levél arról, hogy miért szeretnél részt venni a programban, hogyan javíthatod a Behind the Curtain karriered és milyen szintű az elköteleződésed (megjegyzendő, hogy csak azokat a jelentkezőket vesszük figyelembe, akik részt vehetnek az offline workshopon és az összes online mesterkurzuson kiválasztáshoz)

  1. Job shadowing:

A nyílt pályázat eredményét február 23-ig hirdetjük ki.

Ha további kérdése van, írjon az info@bunker.si címre.