A KET IKF pályázatának keretében idén is lehetőséget kap három fiatal a bemutatkozásra, köztük Simkó Beatrix, aki Kerengő c. koncepcióját készíti el a társulat táncművészeivel.

Kerengő

„A Kerengő koncepcióját Samuel Beckett szövegnélküli darabjai inspirálták.

Bizonyos mozgásképleteken és mintákon keresztül, hogyan lehet azok minimalizált variációit adott személyekre alkalmazni. Az ismétlés, a szerkesztettség és a tömeg mozgatása egyszerre jelenik meg mint feladat, s ezek gyakorlati megvalósítása  és új struktúrák létrehozása a cél.

A repetitív folyamatokat korábbi munkáimban is alkalmaztam és nagyon érdekel, hogy több szereplővel milyen viszonyokat lehet kidolgozni. A mozgásképletek rendszerelvűséget megtartva különféle mozgásnyelvet keresek a táncosokkal, mely a végső prezentációban a teljesen letisztult, hétköznapi mozdulatokat a tánc műfajáig járja át.” Simkó Beatrix

 

Előadják: a KET táncművészei

Koreográfia: Simkó Beatrix

Látvány: Dömölky Dániel

 

Simkó Beatrix táncművész, koreográfus, médiaművész.

Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatta, média design szakon szerzett diplomát. Egyéni alkotásai mellet hét éve dolgozik együtt a Duda Éva Társulattal. 2014-ben Fülöp Viktor állami ösztöndíjban részesült, 2015-ben a berlini Theatertreffen színházi szemle nemzetközi programjának ösztöndíjasa volt Magyarországról. Budapesti munkái mellett gyakran dolgozik nemzetközi koprodukciókban, az elmúlt években Berlinben, Bécsben, Grazban és Bernben.

A PengPalast! svájci kollektívával turnézik Bye Bye Babel c. előadásukkal, illetve nemrég a müncheni Rodeo Fesztiválon szerepelt a get to know Kassandra darabbal.

Jelenleg saját kortárs táncelőadását Grecsó Zoltánnal közösen a Vígszínház Házi Színpadának repertoárján játssza, #Orfeusz #Eurüdikécímmel.

Alkotók


Koreográfus

  • Simkó Beatrix

Látvány

  • Dömölky Dániel

Zene

  • Boros Levente