Ujszászi Dorottya 2014-ben az Ifjú Koreográfusok Fóruma tehetséggondozó programunk keretében dolgozott először együtt a társulattal. Ő az első koreográfus, akinek munkája beépül a KET repertoárjába. A megkezdett közös munka a Click című előadásban teljesedik ki.

“Nem biztos, hogy boldog aki párkapcsolatban él, illetve nem biztos, hogy magányos aki egyedül van.”
Egy bizonyos, mélyen belül mindenki álmodik arról, hogy megtalálja azt az embert, akivel minden passzol. Az Ujszászi Dorottya által kidolgozott CONSLA – kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa alapokra épülő technika – a mozgás nyelvén kalauzol el minket a párkapcsolatok labirintusába.
Illúziók és valóság, klasszikus és modern férfi-női szerepek, különbségek és hasonlóságok az európai és a latin-amerikai kultúrában, személyes történetek.

Alkotók


Előadók

 • Hargitai Mariann
 • Horváth Adrienn
 • Jakab Zsanett
 • Wéninger Dalma
 • Ivanov Gábor
 • Kovács Péter
 • Szabó András

Ének

 • Újvári Péter

Zene, zenei szerkesztés

 • Mádi László

Fény

 • Fogarasi Zoltán

Jelmez

 • Gulyás Kinga

Koreográfus asszisztens

 • Frigy Ádám

Koreográfus

 • Ujszászi Dorottya

Click

Kapcsolódó sajtó bejegyzések


Sisso:
(Magyar Narancs)
- 19/11/2015

“Ha már latin, akkor terítékre kerülnek a klasszikus férfi és női szerepek. Macsók, lúzerek, magányos szüzek, buja madonnák, merengő széplelkek és nem utolsósorban ­héja nászutasok bukkannak fel drámai, szentimentális, vagy éppen komikus helyzetekben, fizikai álló­képességüket ünnepelve. Hargitai Ma­­­riann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Wéninger Dalma, Ivanov Gábor, Kovács Péter és Szabó András táncosok előszedik a színészi bátorságot is, és rendre megnevettetik a közönséget, miközben feszes és pontos szólókat, duókat és csoportos szinkrontáncokat adnak elő egy mediterrán bérház udvarára emlékeztető térben, száradni ki­akasztott ruhák között.”

Olvass tovább!

Click
Kutszegi Csaba:
(tánckritika.hu)
- 23/11/2015

“A kortárs táncnak is nagyon jót tesz, ha eredeti egyéniségek tolmácsolják, a salsában meg egyenesen nélkülözhetetlen a megfelelően kivitelezett-adagolt hivalkodó nőiesség és macsós férfiasság. E kritériumoknak a Click előadói közül Hargitai Mariann, Horváth Adrienn és Ivanov Gábor felel meg – különböző egyéniségekkel, eltérő módokon, stílusban, de végig érdekesen-tartalmasan.”

 A teljes szöveg itt elérhető.

Click
Koncz Dezső:
(Nagylátószög)
- 16/11/2015

“A mozgás, az érzelmek megjelenése, a táncos tudás kiemelkedik az utóbbi időben látott produkciók közül. Külön említést érdemel Újvári Péter éneke, amely gyönyörűen zárja le a látottakat.”

A teljes szöveg ezen a linken olvasható.

Click
Nagy Balázs:
(Latinfo)
- 11/01/2016

Milyen ihlettől vezérelve született meg a Click? Miért Click a címe?

A Click nekem egy olyan élmény, amikor minden passzol. Az angol nyelvben használják ezt a kifejezést. A darabom témája a párkapcsolat és az egyedüllét. A mai világban kicsit elkényeztetetten azt hisszük, egy click-eléssel megkaphatunk mindent. Pedig van amiért sokkal többet kell küzdenünk, és van amit nem lehet erőltetni, és olyan is akad, amikor az első pillanattól kezdve egyszerűen működik.

A teljes interjú itt olvasható.

Click
Megyeri Léna:
(SŐT7 blog)
- 19/11/2015

“Mivel egy társas táncra erőteljesen építő stílusról van szó, kézenfekvő tehát, hogy a Click elsősorban a párkapcsolatokról mesél. Külön izgalmassá teszi a témát a latinos temperamentum, így néha igazi ereszd el a hajamat-hangulat kerekedik a színpadon. Négy lány és három fiú táncol, így elkerülhetetlen, hogy valaki mindig egyedül maradjon. De vajon ki hogyan viseli az egyedüllétet? És hogy működik a dinamika a különböző párok között? Egy lány nem veszi észre, hogy folyton ő a fölösleges harmadik; egy másik inkább elvonul, ha nincs partnere. Egy fiú meg akar hódítani minden lányt, a másik inkább eltaszítja őket. Mind a salsa, mind a kontakt improvizáció olyan stílusok, amelyek eredendően nem kötött koreográfiákkal operálnak, és bár a színpadon már fixált mozdulatsorokat látunk, valamit mégis sikerült átmenteni az improvizatív jellegből – az érzelmek őszinték, a pillantásoknak, a reakcióknak, a mozdulatoknak valódi tétje van.

Ruhákat látunk mindenfelé: ingek kapaszkodnak össze a színpad felett kifeszítve, oldalt pedig kezdetben pedánsan vállfára akasztott öltözékek sorakoznak. Az öltözések és vetkőzések nem csak ruhacserét jelentenek, de szimbolikus jelentőségük is van: a ruhák jelmezekké válnak, amiket magunkra öltünk a mindennapi életben, vagy éppen másokra próbálunk ráerőltetni. Hargitai Mariannt és Kovács Pétert összeláncolja két összecsomózott felsőrész, később a ruhákkal megdobált lány képe viszont már fájdalmas szakítást idéz. Ahogy eluralkodik a fiesta-hangulat, úgy hever a földön vagy röpköd a levegőben egyre több ruhadarab.”

Bővebben…

Click