D.E.E.P – Dance is for Everyone Education Program

A társulat művészei gazdag óraadói tapasztalatokkal és valódi odaadással kívánnak részt vállalni a tánc mint művészet és mint a mentálhigiénét erősítő képzés népszerűsítésében. Ennek a programcsomagnak keretében széles spektrumát kínálják a tánc test- és szellemformáló technikáinak.

A képzések a professzionális táncosoktól a laikus érdeklődőkig mindenkinek szólnak, az oktatók számottevő pedagógiai tapasztalatukra támaszkodva képesek megszólítani a résztvevőket előképzettségtől és kortól függetlenül.

 

fotó: Dusa Gábor

 

Kinek ajánljuk?

  • cégeknek és kisebb közösségeknek csapatépítő programként
  • pedagógusoknak (külön hangsúlyt fektetünk rá, hogy a hozzánk érkező tanárok az osztályteremben is jól használható, egyszerű gyakorlatokkal gazdagodjanak)
  • osztályoknak mozgásóraként és testtudatfejlesztő foglalkozásként
  • az idősebb korosztálynak, akik aktív, de biztonságos módon szeretnék megélni testükhöz való viszonyukat
  • tánciskoláknak, a tánc iránt érdeklődő fiataloknak

 

Jelenleg elérhető óráink:

KUN ATTILA: Testképzés Cunningham alapokon

Attila 2013 óta a KET művészeti vezetője. A londoni Rambert Dance Company és a svájci Ballet Baselnél eltöltött évek során szerzett ismereteket használja és adja tovább kurzusán, ahol a fizikai állóképességet és a technikai tudást fejlesztve a test és a testet irányító szellem kapcsolata erősödik.

Attila 12 éve tanít; a megszerzett (klasszikus és Cunningham) szakmai tudás esszenciáját fordítja át a mindennapi embereknek szánt órába. Célja a testkultúra fejlesztése, koordinált mozgás – azaz a tánc – által. Hiszen a tánc az egyetlen olyan mozgásforma, mely egyszerre hat a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt.

Az óra légzésgyakorlatokkal indul, majd a testrészekre koncentráló bemelegítő, illetve a térirányokra fölépített gyakorlatok következnek. Végül közös, interaktív játékkal zárul.

Attila örömmel látja a kezdőket is az órán!

 

MÁDI LÁSZLÓ: Én-ünk tánca

kortárstánc alapismeret ajánlott

Laci 2009-től a Közép-Európa Táncszínház táncművésze, a KET-Terminál 2013. programvezető oktatója. Laci a Terminál programjában már kipróbált sok föld és talaj közeli módszereket építi be az óráiba a kontakt- és föld technikák alkalmazásával. A résztvevők megtanulhatják, hogyan lehet a legkevesebb energiabefektetéssel földre kerülni és onnan fölállni, illetve az alapvető csúszásokat, földet érést, vetődést.

Az óra a megismerkedés után bemelegítéssel indul, majd a különböző föld technikák alkalmazása és gyakorlása után összeáll egy kombináció.

Az órát nem feltétlenül az intenzív fizikai igénybevétel jellemzi, inkább erősen asszociatív jellegű, ahol a mozdulatsorok képzetek, víziók mentén alakulnak.

Az órára ajánlott zokni és hosszú ruházat, amely nem hagy csupaszon bőrfelületet.

 

HORVÁTH ADRI: Kortárs akrobatika

Adri 2009 óta dolgozik a Közép-Európa Táncszínház táncművészeként. 2015 júniusában diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskolán táncos és próbavezető szakon. Adri a showtánc-versenyek világában – ahol korábban 8 világbajnoki címet nyert – sokféle táncstílussal ismerkedett meg, többek között balettel, modern tánccal, hip-hoppal, később az akrobatika világába is belekóstolt.

Óráin az akrobatikusabb showtánc elemek modern/kortárs technikákkal való ötvözetével találkozhattok, ami által egészen új mozgásforma kipróbálására nyílhat lehetőség. Az akrobatikából kiindulva olyan utakat keres, ami alkalmazható a táncban. A résztvevők saját határaikat feszegetve fejlődnek, ki-ki egyéni tempójában.

Az óra az alapoktól épül fel; hogy pontosan milyen elemekből (gurulások, kézenállás, bukfenc), az mindig az adott csoporttól függ. Bemelegítés után az akrobatikus elemek gyakorlása következik, majd kombináció tanulással fejeződik be az óra. Ezt nyújtás, levezetés és relaxáció követi. Adri várja a teljesen kezdőket is az órára. Ajánlott öltözet: hosszú nadrág.

 

 

További információ és árajánlat:

Dohy Anna

dohyanna@cedt.hu

+36 20 291 6690

 

Fotó: Bazsó Zsombor